Zsindely fedésű tetőkre

Biztonsági tetőjárda és lépcső rendszerek zsindelyfedéshez:

Deszkázatra szerelhető állítható tartószerkezet.

zsindelyfedes

1./ Hajlított alsó konzol elem ovális pozicionáló furattal
2./ Facsavar kötőelem 4,5/80mm
3./ Állítható tartóbak 10° - 55° re recézett ovális pozicionáló furattal
4./ Hajlásszög rögzítő pozicionáló csavarok
5./ Gumi papucs

zsindelyfedes

A./ Deszka fogadóaljzat
B./ Deszkázatra szerelhető tartókonzol
C./ Járórács 250/35mm széles és 400-tól-2000mm hosszban
D./ Járórács rögzítő kapupánt csavarok (alátéttel és anyával)
E./ Furatok a folytonosításhoz

Tetőjárda és tetőlépcső szerelése Zsindelyfedéshez:

A tartószerkezet beépítésénél a szerkezetre eső teher miatt, a cserépre és az azt érő hó és szélterhelésekre méretezett deszkázat statikailag még alkalmas lehet a tartókonzol rögzítéséhez, de az alábbi műszaki-és alkalmazástechnikai követelményeket be kell tartani.

A biztonsági tetőjárdák és lépcsők az MSZ EN 516:2006 szabványban foglaltak figyelembevételével lettek kialakítva.
A biztonság érdekében szükséges, más tetőhéjazatokhoz (cserép vagy palafedés) előírt tetőlécek közé építendő, szerelő lécet, ha az MSZ 1730-2:1988-nek megfelel maga a telideszkázott fogadóaljzat biztosítja!

A felső konzol elem - állítható tartóbak (3)- függőleges sík felületén kialakított és a vele szembe fordított alsó konzol elemen (1) 90° -kal elforgatott összefúrt ovális furatok biztosítják egymáshoz képest az azonos síkban történő elfordíthatóságot, és azzal a tetőhajlásszögnek megfelelő 10° – 55° közötti beállíthatóságot.
A felső konzol elemen az ovális furat hossztengelyére, átfedéssel megmunkált csúcsra forgatott négyszög alakzatok által kialakított fogazat biztosítja a beállított konzol elemek és az azt pozicionáló kapupánt csavart (4) a csavarfej alatti négyszög kialakítással az elfordulás ellen, valamint a kioldás elleni biztosítást az önzáró anya oldja meg.

A biztonsági tetőjárdák és lépcsők járórácsai (C) közvetlenül a deszkázatra (A) elhelyezett és arra rögzített, élhajlított konzolokra (B) építhetőek.

A járóosztály elemek 400-600-800-1000-2000mm hosszokban gyártva kerülnek értékesítésre

A tetszés szerinti 400 – 600 – 800mm hosszméret közötti tetőlépcsőkhöz, lépcsőnként két konzol beépítése szükséges.

A tetőjárda kialakításánál az 1000 – 2000mm és az előzőekben leírt hosszelemek megfogására és rögzítésére, a konzol alátámasztások biztonságos járás érdekében törekedni kell a tartókonzol (alaplapok) kiosztásánál, hogy azok a szarufákra essenek, ill. a héjazatelemek, optimális és esztétikus szabásainál (pala) azok a szarufához közeli helyre kerüljenek beépítésre!

A járó osztály elemek folytonosítása a külön megvásárolható összeszerelő szett segítségével történik.

A tetőszerkezettel szilárdan összeépített alsó konzol kitámasztó elemére felszerelt gumipapucs (5) biztosítja a letalpalásnál a sérülésmentes, rugalmas rögzítést, a szerkezetek különböző dilatációjából fennálló mozgások feszültségmentes elnyelését, az építésben érintett palaelemek maximális állagmegóvásával, a héjazat élettartamán belüli garantált vízzáróságot.

Előnyük, hogy valamennyi mérettel és vastagsággal gyártott zsindely (vagy pala) típushoz alkalmazható és könnyen szerelhető.

A szerelés menete:

1. A tartószerkezet (B) (konzolok) elhelyezésének, rögzítésének érdekében a szerelni kívánt szakasznak megfelelő hosszon a héjazatot (zsindely vagy palasort) meg kell bontani, szabaddátéve a szükséges felületet a fogadó tetőszerkezet ill., a fogadó deszkaaljzat (A) felett.

2. Az adott szakaszon a járda ill., a lépcső hosszának megfelelően a deszkázat (A) a biztonság érdekében laposvassal (élhajlított szögacél lemezzel) megerősíthető! A két szélső szarufáknál túlnyúlással kell elhelyezni és szarufánként két darab Ø4,5x80mm méretű facsavarral kell a tetőszerkezethez rögzíteni.

3. A kompletten (gyárilag) összeállított tartókonzolok (B) elhelyezése és beállítása:

1. Alsó konzol elem:
- a konzol beakasztó szárát (1) a szabaddá tett telideszkázat fogadóaljzatára (A) négy darab Ø4,5x80mm méretű facsavarral (2) kell rögzíteni.
- a rögzítés után a megbontott zsindely (pala) héjazatott vissza kell szerelni az eredeti helyére, takarva az alsó konzol beakasztó szárát.
2. Felső konzol elem (állítható tartóbak):
- a már beállított alsó konzol elemhez a tetőhajlásszöget figyelembe véve a felső konzol elemet vízszintbe kell állítani
- az optimális vízszintbe állítást az összefúrt ovális furatokon keresztül a pozicionáló kapupánt csavarokkal (4) és önzáró anyákkal rögzíteni kell.

4. Csúszásmentes tetőjárda elemek (C) elhelyezése és rögzítése a járófelület furatain (E) keresztül a beépített konzolokra a szerelési egységcsomagban található (D) kötőelemekkel (konzolonként két kapupánt csavar, anya és alátét) lehetséges.

A tetőjárda elemei tetszőlegesen folytonosíthatóak a kívánt szakaszhosszok kialakításánál.

5. Tetőjárda elemek folytonosítása oldalanként két laposvas elem – az összeillesztett járdák alsó visszahajtásába történő – beépítésével a négyszög alakú furatában (E) csavarkötés rögzítéssel oldható meg az alsó ábrák alapján.

6. A tetőjárdát és tetőlépcsőt kísérő ajánlott biztonsági védőkorlát felszerelését a külön beépítési útmutató alapján kell elvégezni!

Free Joomla! templates by Engine Templates