Pala fedésű tetőkre

Biztonsági tetőjárda és lépcső rendszerek palafedéshez:

Lécvázra szerelhető állítható tartószerkezet.

palafedes

A./ Szerelőléc
min.60/30 vagy 2db 50/30mm cserépléc
(alumínium vagy acél profil)
B./ rögzítő facsavar 4,5/80mm
C./ Lécvázra szerelhető tartókonzol
D./ Járórács 250/35mm széles és 400-tól-2000mm hosszban
E./ Járórács rögzítő kapupánt csavarok (alátéttel és anyával)
F./ Furatok a folytonosításhoz

palafedes2

1./ Hajlított alsó konzol elem ovális pozicionáló furattal
a palák közötti beakasztó szárral
2./ Facsavar kötőelem 4,5/45mm
3./ Állítható tartóbak 10° - 55° re recézett ovális pozicionáló
furattal
4./ Hajlásszög rögzítő pozicionáló csavarok
5./ Gumi papucs

Tetőjárda és tetőlépcső szerelése Palafedéshez:

A tartószerkezet beépítésénél a szerkezetre eső teher miatt, a cserépre és az azt érő hó és szélterhelésekre méretezett tetőléc statikailag már nem alkalmas a tartókonzol rögzítéséhez, ezért a biztonsági tetőjárdák és lépcsők az MSZ EN 516:2006 szabványban foglaltak figyelembevételével lettek kialakítva.

A biztonságos járás érdekében szükséges a tetőléc magasságával megegyező vastagságú legalább 60mm széles szerelő deszka vagy 2db 50/30mm méretű szerelő léc beépítése a tetőlécek közé.

A felső konzol elem - állítható tartóbak (3)- függőleges sík felületén kialakított és a vele szembe fordított alsó konzol elemen (1) 90° -kal elforgatott összefúrt ovális furatok biztosítják egymáshoz képest az azonos síkban történő elfordíthatóságot, és azzal a tetőhajlásszögnek megfelelő 10° – 55° közötti beállíthatóságot.
A felső konzol elemen az ovális furat hossztengelyére, átfedéssel megmunkált csúcsra forgatott négyszög alakzatok által kialakított fogazat biztosítja a beállított konzol elemek és az azt pozicionáló kapupánt csavart (4) a csavarfej alatti négyszög kialakítással az elfordulás ellen, valamint a kioldás elleni biztosítást az önzáró anya oldja meg.

A biztonsági tetőjárdák és lépcsők járórácsai (E) közvetlenül a szerelő lécre (A) beakasztott és arra rögzített, élhajlított konzolokra (C) építhetőek.

A járóosztály elemek 400-600-800-1000-2000mm hosszokban gyártva kerülnek értékesítésre

A tetőlépcsőkhöz, lépcsőnként két konzol beépítése szükséges. Az ismert fedésmódok és a fedéselemek méretei és osztástávolsága meghatározzák a lépcső járóelem beszerelhető tetszés szerinti 600 – 800mm hosszméretét

A tetőjárda kialakításánál az 1000 – 2000mm és az előzőekben leírt hosszelemek megfogására és rögzítésére, a konzol alátámasztások kiosztásnál figyelembe véve az optimális és esztétikus héjazatelem szabási lehetőségeket, törekedni kell, hogy a tartószerkezetek (B) a szarufához közeli helyre essenek.!

A járó osztály elemek folytonosítása a külön megvásárolható összeszerelő szett segítségével történik.

A tetőszerkezettel szilárdan összeépített alsó konzol kitámasztó elemére felszerelt gumipapucs (5) biztosítja a letalpalásnál a sérülésmentes, rugalmas rögzítést, a szerkezetek különböző dilatációjából fennálló mozgások feszültségmentes elnyelését, az építésben érintett palaelemek maximális állagmegóvásával, a héjazat élettartamán belüli garantált vízzáróságot.

Előnyük, hogy valamennyi mérettel és vastagsággal gyártott palatípushoz alkalmazható és könnyen szerelhető.

A szerelés menete:

1. A szerelőléc (A) két palaléc közötti beépíthetőség ill., a konzolok (C) elhelyezésének, rögzítésének érdekében a szerelni kívánt szakasznak megfelelő hosszon a palasort és még a kezdő szarufa előtt és az utolsó szarufa után plusz egy-egy palaelemet meg kell bontani, szabaddá téve a szükséges felületet a fogadó tetőszerkezet felett. (Az utólagos felszerelés előkészítő műveletei)

2. Az adott szakaszon a járdaszakasz ill., a lépcső hosszának megfelelően a szerelőlécet (A) a két szélső szarufáknál túlnyúlással kell elhelyezni és a tetőléchez hasonlóan, szarufánként két darab Ø4,5x80mm méretű facsavarral kell a tetőszerkezethez rögzíteni.

A szerelőléc beállításánál figyelembe kell venni, hogy az alsó konzol elem (1) – a szerelőléc beállításával (A) és a beakasztó szár (1) rögzítésével – a palára történő alsó letalpalása, - statikai szempontok figyelembe vételével - lehetőleg az alatta lévő palaléc fölé essen!

3. A kompletten (gyárilag) összeállított tartókonzolok (B) elhelyezése és beállítása:

1. Alsó konzol elem:
- a konzol beakasztó szárát (1) ütközésig húzzuk az előre beépített szerelőlécre (A) és felülről négy darab Ø4,5x45mm méretű facsavarral (2) rögzíteni kell.
- a rögzítés után a megbontott palát vissza kell szerelni az eredeti helyére, takarva az alsó konzol beakasztó szárát.

2. Felső konzol elem (állítható tartóbak) (3):
- a már beállított alsó konzol elemhez a tetőhajlásszöget figyelembe véve a felső konzol elemet vízszintbe kell állítani
- az optimális vízszintbe állítást az összefúrt ovális furatokon keresztül a pozicionáló kapupánt csavarokkal (4) és önzáró anyákkal rögzíteni kell.

4. Csúszásmentes tetőjárda elemek (D) elhelyezése és rögzítése a járófelület furatain keresztül (F) a beépített konzolokra a szerelési egységcsomagban található kötőelemekkel (konzolonként két kapupánt csavar, anya és alátét) (E) lehetséges.

A tetőjárda elemei tetszőlegesen folytonosíthatóak a kívánt szakaszhosszok kialakításánál.

5. Tetőjárda elemek folytonosítása oldalanként két laposvas elem – az összeillesztett járdák alsó visszahajtásába történő – beépítésével a négyszög alakú furatában (F) csavarkötés rögzítéssel oldható meg az alsó ábrák alapján.

6. A tetőjárdát és tetőlépcsőt kísérő ajánlott biztonsági védőkorlát felszerelését a külön beépítési útmutató alapján kell elvégezni!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre hogy akcióinkról és egyéb fontos híreinkről időben értesülhessen!

ujmopalyazat

A Sansz2002 Egyéni Vállalkozás eszközbeszerzése

Pályázat ismertetése

© Metalbörze Kft. 2023
Free Joomla! templates by Engine Templates